Известие

Collapse
No announcement yet.

Нещо ми изтропа двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нещо ми изтропа двигателя

Здравейте ,

Имам Alfa Romeo от около 4 месеца, 33-ка 92 година (малките стопове) след основен ремонт. Ремонта ми го правиха " роднини " , като за "услугата" ми взеха символичните 700 лева ........... За тези пари ми обещаха колата да е като нова , нали все пак се прави като за свой. Ремонта траеше от ОКТОМВРИ до края на януари . И пак нещо не беше наред ...... След едномесечно каране (3 - 4 километра) на ден, веднъж на прибиране от бензиностанцията ( 1 KM от нас и обратно), както се движех на втора скорост с 20 -30 км/h нещо изтропа двигателя. Звукът беше като на удар с чук по наковалнятя. Изгасих веднага и спрях. Вдигнах капака и проверих маслото , понеже "МАЙСТОРИТЕ" ме бяха предупредили на всяко палене да гледам маслото да не се меша с бензина (било нормално) !!!!!!!!!!!! Еми маслото беше на 1 СМ над максимума ....... а колата повече и не запали !!!!!! При опит за палене се тресе двигателя + скоростната кутия (двигателя е 1.4 инжекция - боксер) . Викнах познат майстор , който не е АЛФАДЖИЯ и ми каза че са задрали лагерите във вала. Колко би ми струвал евентуален ремонт на мотора или да търся друг ? И какво да правя с " майсторите алфаджии " ?
    Алфа 33 - 1.4 I.vE.ta BOXER - 92г - изгубена завинаги
    Мерцедес С180

Съжалявам!!!

Приятелю,направо си за съжаление! Защо не отвори тема във форума преди да предприемеш "ремонт" при твоите "роднини"? Има колеги,които 100% щяха да ти предложат варианти дори с замяна на целия мотор за тези пари,че и по-евтино! Но сега отиваш при тези "майстори" и им предлагаш да ти намерят и монтират двигател,докато си оправят бакиите,защото ти си си платил вече и трябва да си караш колата,иначе юридическа отговорност за нанесени имуществени,финансови щети и пропуснати ползи !
    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: Нешто ми изтропа двигателя

Първоначално публикувано от _Krasi
      Здравейте ,

Имам Alfa Romeo от около 4 месеца, 33-ка 92 година (малките стопове) след основен ремонт. Ремонта ми го правиха " роднини " , като за "услугата" ми взеха символичните 700 лева ........... За тези пари ми обещаха колата да е като нова , нали все пак се прави като за свой. Ремонта траеше от ОКТОМВРИ до края на януари . И пак нещо не беше наред ...... След едномесечно каране (3 - 4 километра) на ден, веднъж на прибиране от бензиностанцията ( 1 KM от нас и обратно), както се движех на втора скорост с 20 -30 км/h нещо изтропа двигателя. Звукът беше като на удар с чук по наковалнятя. Изгасих веднага и спрях. Вдигнах капака и проверих маслото , понеже "МАЙСТОРИТЕ" ме бяха предупредили на всяко палене да гледам маслото да не се меша с бензина (било нормално) !!!!!!!!!!!! Еми маслото беше на 1 СМ над Тмаксимума ....... а колата повече и не запали !!!!!! При опит за палене се тресе двигателя + скоростната кутия (двигателя е 1.4 инжекция - боксер) . Викнах познат майстор , който не е АЛФАДЖИЯ и ми каза че са задрали лагерите във вала. Колко би ми струвал евентуален ремонт на мотора или да търся друг ? И какво да правя с " майсторите алфаджии " ?
      Твоя роднина да не прави гърнета случайно,ако е той ми е познат случая с твоя двигател.АЗ му продадох колянов вал и му казах да не се занимава с неща от които не разбира,но той твърдеше че ти настояваш той да ти прави двигателя.Може да е съвпадение и да не става въпрос за тебе,ако е така сори
      RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
      0899832271 Сашо

Comment

Твоя роднина да не прави гърнета случайно,ако е той ми е познат случая с твоя двигател.АЗ му продадох колянов вал и му казах да не се занимава с неща от които не разбира,но той твърдеше че ти настояваш той да ти прави двигателя.Може да е съвпадение и да не става въпрос за тебе,ако е така сори

Lisan

Точно това е единият "майстор" - роднина, който обеща да си взема колата след 10 дена !!!!!! А ако знаеш колко пъти съм му разправал ако не разбира да не се занимава, но тои ми разправа че имал познати дето разбирали !!!!!! Както и да е ...... важното е че ГАРАНЦИЯ за ремонта НЯМА , понеже ми бил казал че имало нещо дребно да се прави ( обаче не знаел какво )и аз съм я взел ( след близо 3 месеца откакто минаха 10-те дена ) !!!!!!! Взех колата и я докарах в Ботеград при Майстор в който съм сигурен че разбира и той ми каза, че свирели лагери и нямало да изкара дълго двигателя ......... и беше прав
        Мерцедес С180

Comment

Колега искренно те съжалявам!
          Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

Много съжалявам но ти си си виновен,сега вече нямаш много варианти.Успех в ремонта на двигателя.
            0899832271 Сашо

Comment

Дано някой ти намери свестен майстор!Аре колеги помогнете на колегата ако не намериш пишими едно ЛС имам в предвид един
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
              Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от Lisan
                Много съжалявам но ти си си виновен,сега вече нямаш много варианти.Успех в ремонта на двигателя.

Успех ще ми трябва да намеря точни хора , които да ми свършат работа , понеже пари маи ще вида на 36-ти в 6-тък . Та поне колата да си оправя .....
                Мерцедес С180

Comment

колега, моите съболезнованиа, за неграмотната работа по колицата ти!
                  Ако още не си се ориентирал имам мотор от 33 1.4, които го свалих работещ в мн. добро състоиание за да кача 1.7. ако се интересуваш драсни! Иначе аз мислиа че не всеки мойе да прави боксери, не че принципа на работа не е сущиа, но .... Вий само с какво и как ти стиагат петите на буталата и си мисли.
                  Успех!

===========================
                  Чичо, писането на кирилица в този форум е задължително!
                  pr_00f

Comment

Първоначално публикувано от Чичо
                    Ако още не си се ориентирал имам мотор от 33 1.4, които го свалих работещ в мн. добро състоиание за да кача 1.7. ако се интересуваш драсни! Иначе аз мислиа че не всеки мойе да прави боксери, не че принципа на работа не е сущиа, но .... Вий само с какво и как ти стиагат петите на буталата и си мисли.
                    Успех!

[/color]
                    Аз също обмислям да направя същото - да сменя двигатела с друг от 1.4 на 1.7 . Все пак разликата в конете е ОГРОМНА Незнам обаче дали не трябва да променям други работи заради него : Спирачки , скорости , гърнета (за 4-ри цевката говоря) и т.н.

Все още МНОГО се чудя какво да правя
                    Мерцедес С180

Comment

[quote=_Krasi]
                      Първоначално публикувано от "Чичо":3s70ku0m
                      Успех!

[/color]
                      Аз също обмислям да направя същото - да сменя двигатела с друг от 1.4 на 1.7 . Все пак разликата в конете е ОГРОМНА Незнам обаче дали не трябва да променям други работи заради него : Спирачки , скорости , гърнета (за 4-ри цевката говоря) и т.н.

Все още МНОГО се чудя какво да правя [/quote:3s70ku0m]

За слагането на 1.7 двигател гласувам с две ръце
                      Не треа да сменяш Спирачки , скорости , гърнета (за 4-ри цевката говоря)скоростите са еднакви за всички 33,трябва да смениш инжекцията защото за 1.7 Jetronik е най-гадната недомислица на Бош ,а и да намериш читав боксер и сервиз за замяната
                      По изчерпателен отговор друг ще ти даде
                      Иначе за смяната тва е интересна тема
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                      Alfa Romeo 33

Comment

В момента търся 1.7 мотор , но все още не намирам Изпуснах една цяла - Просто човека я закарал за скрап - понеже много се трошела Ако знаех по-рано , да съм я купил за донор на части
                        Мерцедес С180

Comment

Имам 1.7 и 1.7 16в с документи
                          0899832271 Сашо

Comment

Имам 1.7 16в с документи
                            колко?!?

Comment

Първоначално публикувано от MrX
                              Имам 1.7 16в с документи
                              колко?!?
                              Имаш лично
                              0899832271 Сашо

Comment

Working...
                              X